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    • Criação de um serviço para auxílio de pessoas com sedentarismo  (Trabalho de conclusão de curso)

      Giglio, Guilherme Henrique de Souza; Silva, Rodrigo Ferreira da (2023)
      This work explores the growing problem of sedentarism, closely linked to various chronic diseases and with significant impacts on public health and workplace productivity. Exacerbated by modern lifestyles and technology, ...
    • Desenvolvimento de biscoito com farinha de resíduo da produção de vinho branco  (TCC)

      Bianca Lotti Bertucci; Giovanni Telles Raymundo; Luiza de Andrade Viera e Silva; Marcela Matarazzo Pavan (2022)
      A busca de novas formas de aproveitamento dos resíduos da uva pela indústria vinícola é importante para evitar problemas ambientais. O bagaço, principal resíduo da produção do vinho, é gerado na prensagem da uva para a ...
    • A importância do empreendedorismo para o designer  (Trabalho de conclusão de curso)

      Fabricio, Fabiano Aureo Bento; Abreu, Gustavo Jannetta Ortega de; Remlinger, Raphael Johann (2023)
      The theme of this dissertation addresses the relationship between design and entrepreneurship, highlighting the designer's ability to act in strategies within their organization and be a promoter of innovation. The ...
    • Solução portátil para preparo de café  (Trabalho de conclusão de curso)

      Coqueto, Joao Vitor Sartori; Mathias, Rafaela Arena (2023)
      This study addresses the challenge of meeting the growing demands for convenience in coffee consumption within dynamic routines, contextualizing the global and Brazilian coffee consumption scenario with a focus on the ...